Το φθινόπωρο σίγουρα δεν περιλαμβάνει μόνο συνταγές με κολοκύθες. Γι’ αυτό αυτή τη φορά επιλέξαμε να φτιάξουμε pancakes με μήλο, που χάρη στην κανέλα θα κάνουν όλες τις κουζίνες να μυρίζουν απίστευτα. Εκτός από ζουμερά μήλα, η βάση περιέχει επίσης βρώμη, η οποία θα αυξήσει την περιεκτικότητα της συνταγής σε φυτικές ίνες και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια υφή. Και, φυσικά, ο εμπλουτισμός των υλικών με πρωτεΐνη σε μορφή σκόνης είναι απαραίτητός, καθώς θα συμβάλλει στην αύξηση της περιεκτικότητας της συνταγής σε πρωτείνες. Για να δημιουργήσετε μια τέλεια γαστρονομική εμπειρία, απλά προσθέστε στο σερβίρισμα καραμελωμένα μήλα και αμυγδαλοβούτυρο.
Υλικά:
- 150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 100 γρ βρώμη
- 100 γρ μήλα (περίπου 1 τεμάχιο)
- 20 γρ σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
- 10 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- έλαιο καρύδας για το μαγείρεμα σε σπρέι
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
- 100 γρ μήλα (περίπου 1 τεμάχιο)
- 20 g ΒΙΟ αμυγδαλοβούτυρο
- 10 ml σιρόπι σφενδάμου
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη ζύμη. Πάρτε ένα μήλο, κόψτε το στη μέση, αφαιρέστε τα κουκουτσια και τρίψτε το χοντροκομμένα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, τα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και την πρωτεΐνη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε κανέλα, αλεσμένο τζίντζερ, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού στη ζύμη και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Έπειτα πάρτε ένα τηγάνι (μπορεί να είναι και τηγάνι για pancakes), ψεκάστε την επιφάνεια με μαγειρικό σπρέι και τηγανίστε τα pancakes και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Πριν τα σερβίρετε, θα πρέπει να φτιάξετε και τα καραμελωμένα μήλα. Κόψτε 100 γραμμάρια μήλου σε μικρά κομμάτια (μπορείτε και να τα ξεφλουδίσετε), ανακατέψτε τα μαζί με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου. Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα τηγάνι που έχετε ψεκάσει με λάδι και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει. Μόλις τελειώσετε με αυτό, μπορείτε να σερβίρετε.
Σερβίρετε τα pancakes ζεστά, μαζί με τα καραμελωμένα μήλα και περιχύστε τα με λίγο αμυγδαλοβούτυρο, που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν τέλειο συνδυασμό όλων των γεύσεων.
Διατροφική Αξία | 1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά) |
---|---|
Ενεργειακή αξία | 447 kcal |
Πρωτεΐνες | 22 g |
Υδατάνθρακες | 57 g |
Λιπαρά | 13 g |
Φυτικές ίνες | 7 g |
Λοιπόν, μήπως σκέφτεστε να παραδοθείτε σε αυτά τα φθινοπωρινά pancakes με τον τέλειο συνδυασμό μήλου, κανέλας και αμυγδαλοβούτυρου; Δοκιμάστε τα και ίσως να γίνουν το νέο σας αγαπημένο πρωινό.
Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #gymbeamcom.
Προσθέστε ένα σχόλιο