Fitness συνταγή: Ωμά mini cheesecake με φράουλα

Fitness συνταγή: Ωμά mini cheesecake με φράουλα

Το σημερινό επιδόρπιο με τραγανή βάση, λαχταριστή κρέμα και τη γεύση και άρωμα της φράουλας θα εντυπωσιάσει σίγουρα όλους τους λάτρεις του cheesecake. Σε αυτό το επιδόρπιο που δεν απαιτεί ψήσιμο, αναμείξαμε τυρί μασκαρπόνε με κουάρκ για να αυξήσουμε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και να μειώσουμε το λίπος. Η βάση που αποτελείται από βρώμη και λάδι καρύδας προσδίδει συνολικά ένα ευχάριστο άρωμα. Λοιπόν, ποιος είναι έτοιμος γι ‘αυτή τη λιχουδιά;

Υλικά για τη βάση:

Υλικά για τη γέμιση:

Υλικά για την επικάλυψη φράουλας:

Ωμά mini cheesecake με φράουλα - Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Αρχικά, ξεκινάμε με την προετοιμασία της βάσης. Αναμειγνύουμε τη βρώμη και τα κάσιους μέχρι να μετατραπούν σε αλεύρι και ανακατεύουμε με μαλακό (όχι υγρό) βούτυρο καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Πιέζουμε το μείγμα αυτό στον πάτο ενός μικρότερου ταψιού που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα (χρησιμοποιήσαμε 20χ20 cm) και το αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο, για να γίνει πιο συμπαγές. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τις υπόλοιπες στρώσεις, ξεκινώντας από τη γέμιση. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το κουάρκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το γλυκαντικό με γεύση βανίλιας σύμφωνα τις προτιμήσεις μας. Όταν είμαστε ευχαριστημένοι με τη γεύση της κρέμας, συνεχίζουμε με τη στρώση της φράουλας.

Μαγειρεύουμε τις κατεψυγμένες φράουλες με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ένα μίξερ για να τις χτυπήσουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και τα τοποθετούμε ξανά στη φωτιά για να τα μαγειρέψουμε. Όταν οι φράουλες αρχίσουν να βράζουν και να φουσκώνουν, προσθέτουμε κορν φλαουρ, αναμεμειγμένο με λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, τουλάχιστον εν μέρει.

Όταν έχουμε όλα τα μέρη έτοιμα, μπορούμε να φτιάξουμε το επιδόρπιο. Αφαιρούμε τη βάση από το ψυγείο και τηνκαλύπτουμε ομοιόμορφα με την κρέμα κουάρκ. Έπειτα, περιχύνουμε με την επικάλυψη φράουλας, δημιουργώντας ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Ωμά mini cheesecake με φράουλα.

Πριν το κόψουμε σε φέτες, αφήνουμε το επιδόρπιο να σκληρύνει λίγο περισσότερο στο ψυγείο. Αυτό ήταν! Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ωμά mini cheesecake με φράουλα.

Διατροφική αξία

1 κομμάτι (16 κομμάτια συνολικά)

Eνέργεια145 kcal
Πρωτεΐνη 5 g
Υδατάνθρακες11 g
Λιπαρά9 g

Αν αγαπάτε τον συνδυασμό μιας τραγανής βάσης και μιας αφράτης κρέμας, αυτά τα μίνι cheesecake πρόκειται να σας συναρπάσουν!

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #gymbeamcom.

Χωρίς κατηγορία

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *