Συνταγή Fitness: Νιόκι με σάλτσα κολοκύθας

Συνταγή Fitness: Νιόκι με σάλτσα κολοκύθας

Παρόλο που η σημερινή συνταγή μπορεί να δείχνει λίγο πιο περίπλοκη με την πρώτη ματιά, σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να τη φοβάστε. Ακόμη και οι λιγότερο έμπειροι σεφ θα είναι σε θέση να τη φτιάξουν, αν προσπαθήσουν. Η βάση ολόκληρου του πιάτου είναι ο πουρές κολοκύθας, ο οποίος θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας κρεμώδους και λεπτής σάλτσας. Θα απογειωθεί με νιόκι από τυρί κουάρκ, παρμεζάνα και λίγο φρέσκο φασκόμηλο. Εσείς είστε ενθουσιάσμένοι;

Υλικά για τα νιόκι:

  • 120 g αλεύρι ψιλό + 20 g για το πασπάλισμα
  • 80 g μαλακό τυρί κουάρκ, χωρίς λιπαρά
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 200 g πουρέ κολοκύθας (αν δεν τον έχετε, ετοιμάστε τον σύμφωνα με το πρώτο βήμα της συνταγής)
  • 100 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 50 g παρμεζάνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια χούφτα φρέσκο φασκόμηλο
  • αλάτι για γεύση
  • μαύρο πιπέρι για γεύση

Υλικά για το γαρνίρισμα:

  • 5 g παρμεζάνα
  • φρέσκο φασκόμηλο για γεύση
Νιόκι από τυρί κουάρκ με σάλτσα κολοκύθας – Υλικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν, επίσης, αυτά τα προϊόντα:

Εκτέλεση:

Αν δεν έχετε έτοιμο πουρέ κολοκύθας, ετοιμάστε τον δικό σας. Αν πάλι έχετε πουρέ κολοκύθας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να συνεχίσετε. Παίρνουμε μια κολοκύθα Hokkaido, την πλένουμε και την κόβουμε σε δύο μισά κομμάτια. Το δέρμα στην κολοκύθα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το αφαιρέσουμε ή να το κόψουμε ακόμα. Αφαιρούμε τους σπόρους και από τα δύο μισά. Ετοιμάζουμε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και τοποθετούμε την πλευρά της κολοκύθας προς τα πάνω.Βάζουμε το ταψί με την κολοκύθα στον φούρνο, που είναι προθερμασμένος στους περίπου 180 °C, και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αυτό διαρκεί περίπου30-45 λεπτά(ανάλογα με το μέγεθος της κολοκύθας). Μετά το ψήσιμο, ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε τη σάρκα, δημιουργώντας έναν λεπτό πουρέ. Αν φαίνεται πολύ υγρός, τον μαγειρεύουμε στην εστία μέχρι να έχουμε μια πιο πλούσια σύσταση.

Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία των νιόκι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το τυρί κουάρκ, τα αυγά και δημιουργούμε μια ομοιογενή ζύμη που είναι ελαφρώς κολλώδης. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό ρολό και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια (περίπου 1 εκ. πλάτος). Προσπαθούμε να τα κάνουμε περίπου στο ίδιο μέγεθος, έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο μαγείρεμα. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα πιρούνι, το γυρίζουμε ανάποδα και πιέζουμε κάθε αλευρωμένο κομμάτι ζύμης κάτω από τα δόντια ενός πιρουνιού, δίνοντάς του το σχήμα ενός νιόκι.

Νιόκι Κουάρκ με Σάλτσα Κολοκύθας – Εκτέλεση

Το επόμενο βήμα είναι να μαγειρέψουμε τα νιόκι σε βραστό αλατισμένο νερό, μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Έτσι ξέρουμε ότι είναι έτοιμα.

Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, ψιλοκομμένο φασκόμηλο, αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Όταν λιώσει η παρμεζάνα, ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα νιόκι στη σάλτσα, και αν χρειαστεί, προσαρμόζουμε τη σύσταση χρησιμοποιώντας γάλα. Μόλις τελειώσουμε, σερβίρουμε σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φασκόμηλο, και το γεύμα μας είναι έτοιμο.

Νιόκι από κουάρκ με σάλτσα κολοκύθας

Διατροφική αξία

1 μερίδα (2 μερίδες συνολικά)

Ενέργεια539 kcal
Πρωτεΐνη 29 g
Υδατάνθρακες65 g
Λιπαρά17 g
Φυτικές ίνες5 g

Μαλακά νιόκι, κρεμώδης σάλτσα και συνδυασμός κολοκύθας και παρμεζάνας. Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε εν συντομία αυτή τη λιχουδιά που όχι μόνο ε’ιναι άκρως χορταστική, αλλά ικανοποιεί και τους γευστικούς μας κάλυκες. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί;

Μην διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας δημιουργίες μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #gymbeamcom.

Χωρίς κατηγορία

Προσθέστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *