Weider Μείγματα Πρωτεΐνης

Μείγματα Πρωτεΐνης από τον παρασκευαστή Weider είναι μια κατηγορία μειγμάτων φυτικής και ζωικής πρωτεΐνης που περιέχουν πολλαπλές πηγές πρωτεΐνης. Αυτό μπορεί να είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τύπων πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε σκόνη, που μερικές φορές περιέχουν ένα μείγμα μικκυλιακής καζεΐνης, η οποία απορροφάται πιο αργά. Ίσως λιγότερο συχνός είναι ο συνδυασμός διαφορετικών πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης σε σκόνη. Ο συνδυασμός πολλαπλών τύπων πρωτεϊνών σε έναν μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες ιδιότητες του προκύπτοντος μείγματος πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός από πρωτεΐνες ταχείας και σταδιακής απελευθέρωσης. Ομοίως, τα μείγματα πρωτεΐνης μπορούν να περιλαμβάνουν πολλαπλές πηγές πρωτεΐνη που έχουν διαφορετικό φάσμα αμινοξέων.

Αυτό είναι αρκετά τυπικό για τις σκόνες πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης, καθώς στην περίπτωσή τους είναι καλύτερο να συνδυάζονται πηγές πρωτεΐνης οσπρίων και σιτηρών. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένα μείγμα πρωτεΐνης με πιο ευνοϊκό προφίλ συστατικών και καλύτερο φάσμα αμινοξέων. Ένα τυπικό παράδειγμα μείγματος ζωικής πρωτεΐνης είναι το FueSix. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις κατηγορίες των φυτικών πρωτεϊνούχων σκονών αποτελεί το προϊόν BIO Vegan Protein.

 Προβολή περισσότερων

Για ποιους είναι κατάλληλα τα μείγματα πρωτεΐνης;

  • Αθλητές ισχύος ή αντοχής που θέλουν να αναπληρώσουν τις πρωτεΐνες γρήγορης και σταδιακής απελευθέρωσης μετά από μια προπόνηση.
  • Όποιον χρειάζεται βοήθεια με την επίτευξη της βέλτιστης προσλαμβανόμενης ποσότητας πρωτεΐνης.
  • Άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος και πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης.
  • Μάγειρες που θέλουν να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πρωτεΐνης στα πιάτα τους.
  • Άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμούς.
  • Οποιονδήποτε θέλει να προμηθεύσει το σώμα του με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.

Ποια είναι η βέλτιστη ποσότητα προσλαμβανόμενης ποσότητας μείγματος πρωτεΐνης;

Σε περίπτωση της πρωτεΐνης σε σκόνη, η συνήθης συνιστώμενη προσλαμβανόμενη ποσότητα κυμαίνεται μεταξύ 0.25 – 0.3 g πρωτεΐνης ανά kg σωματικού βάρους. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει να κάνετε υπολογισμούς κάθε λίγο και λιγάκι, ενδείκνυται να καταναλώνετε μεταξύ 20 – 40 g του μείγματος πρωτεΐνης. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε ένα δοσομετρικό κύπελλο των 30g. Το ανώτατο όριο πρόσληψης πρωτεΐνης των 40 g θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους αθλητές που είχαν full body προπόνηση ισχύος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ανάγκη  για πρωτεΐνη. Σε περίπτωση που επιλέξετε μια πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης πολλαπλών συστατικών, συνιστάται να αυξήσετε την πρόσληψη κατά περίπου 25% σε σύγκριση με μια σκόνη ζωικής πρωτεΐνης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πηγές φυτικών πρωτεϊνών συνήθως έχουν μικρότερη περιεκτικότητα τόσο σε λευκίνη όσο και σε ΕΕΑ. Για να βελτιωθεί περαιτέρω η πεπτικότητα της φυτικής πρωτεΐνης σε σκόνη, μπορείτε να αναζητήσετε προβιοτικά.

Πώς να καταναλώνετε τα μείγματα πρωτεΐνης;

  • Ένας κλασικός τρόπος να καταναλώνετε σκόνη πρωτεΐνης είναι να την αναμείξετε μαζί με νερό ή γάλα και να δημιουργήσετε ένα νόστιμο ρόφημα για να το χρησιμοποιήσετε μετά την προπόνηση ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  • Επίσης, έχουν υπέροχη γεύση σε συνδυασμό με βρόμη ή άλλα πόριτζ, τα οποία θα επωφεληθούν από τη γεύση και την περιεκτικότητα των απαραίτητων πρωτεϊνών.
  • Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε ζυμάρι και να δημιουργήσετε επιδόρπια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Οι μη αρωματισμένες εκδοχές αποτελούν την ιδανική επιλογή για την προετοιμασία αλμυρών γευμάτων, όπως η πίτσα πρωτεΐνης.
  • Μπορούν επίσης να προστεθούν σε smoothies ή καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να εμπλουτίσετε αυτά τα ροφήματα με την τόσο χρήσιμη πρωτεΐνη. 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις πρωτεΐνες και πώς να επιλέξετε τη σωστή; Τότε, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας Πώς να επιλέξω τη σωστή πρωτεΐνη για την απώλεια βάρους ή τη μυϊκή ανάπτυξη;

 

 Λιγότερα
Δεν μπορούμε να βρούμε προϊόντα που να ταιριάζουν στην επιλογή.